Sněhová fantazie
Suroviny
- 50 g Čokoláda hořká
 - 50 g Mandle
 - 100 g Marmeláda meruňková
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 4 g Sůl
 - 10 g Cukr krupice
 - 250 g Cukr krupice
 - 200 g Cukr krupice
 - 50 g Mouka polohrubá
 - 400 g Mouka polohrubá
 - 25 g Droždí
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Cukr vanilka
 - 1 dl Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
 - Sacharidy 121 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 349 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 112 g
 - Cholesterol 216.9 mg
 - Draslík 270 mg
 - Vláknina 6750 mg
 - Vitamín A 6750 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 69.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mléka, mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Zatíco kyne, dáme do mísy cukr, máslo, žloutky, mouku a sůl a promícháme. Nakonec vlijeme kvásek a uhněteme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Vykynulé těsto rozválíme na 1 cm silný plát a opatrně přeneseme na vymaštěný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Ještě horký koláč potřeme meruňkovou marmeládou a posypeme strouhanou čokoládou. Rozetřeme sníh z bílků a cukru, posypeme nasekanými mandlemi, vanilkovým cukrem a pečeme, až sníh zrůžoví.