Kompot z loupaných broskví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 571.5 mg
 - Vláknina 9000 mg
 - Vitamín A 9000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme větší, zralé, ale tvrdé broskve. Krátce je povaříme ve vroucí vodě, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme, a poté vychladlým roztokem ovoce zalijeme. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.