Kompot z čerstvého černého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 386.9 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 217.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralý, ale ne přezrálý rybíz. Důkladně jej propláchneme pod studenou vodou a otrháme ze stopek. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Rybíz rozdělíme do sklenic a zalijeme cukerným nálevem. Sklenice dobře uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.