Jednoduchá dřínková povidla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 133 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 133 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a doměkka uvaříme. Poté prolisujeme, přidáme cukr a necháme ho rozpustit.
 - 
                                2
Za stálého míchání dále vaříme do zhoustnutí. Horká povidla ihned rozdělíme do sklenic, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.