Roláda z bílků
Suroviny
- 250 g Džem meruňkový
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Ořechy lískové
 - 80 g Cukr krupice
 - 60 g Mouka polohrubá
 - 20 g Cukr vanilka
 - 7 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 200 g Čokoláda na vaření
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 5 ks Vaječný bílek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 36 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 177.8 mg
 - Vláknina 5174.8 mg
 - Vitamín A 5174.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu postupně přimícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr. Nakonec vmícháme pomleté ořechy a zlehka zamícháme.
 - 
                                2
Alobal rozložíme na plech, potřeme ho máslem, vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto vlijeme na alobal. Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 10-15 minut.
 - 
                                3
Upečené těsto vyjmeme z trouby, necháme na plechu trochu vychladnout. Potom i s alobalem těsto přeložíme na vlhkou utěrku a pomocí utěrky srolujeme na roládu. Necháme ji 10 minut zabalenou v utěrce a alobalu a potom vše sundáme. Připravenou roládu potřeme meruňkovým džemem a opět srolujeme. Roládu necháme vychladnout.
 - 
                                4
Čokoláda: Do teflonové pánvičky dáme na malé kousky pokrájenou čokoládu, přidáme máslo, mléko. Za stálého míchání na mírném ohni zahříváme až do rozpuštění čokolády. Potom stáhneme z ohně a obalíme v ní naplněnou roládu. Vložíme do lednice, aby ztuhla čokoláda.
 - 
                                5
Následovně roládu krájíme na úhledné tenké kolečka. Pokládáme je na studené dezertní talířky a servírujeme.