Bramborová kaše s krupkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 115 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 15.4 mg
 - Draslík 616.4 mg
 - Vláknina 6280.3 mg
 - Vitamín A 6280.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Trhané krupky vaříme v hrnci s osolenou vodou, poté scedíme. V jiném hrnci, také v osolené vodě, povaříme oloupané a na kousky nakrájené brambory. Scedíme a přimícháme ke krupkám.
 - 
                                2
Šťouchadlem na brambory rozšťoucháme, přidáme sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, promícháme.
 - 
                                3
V pánvičce osmahneme na drobné kousky pokrájenou slaninu na křupavé škvarky. Přidáme na tenké pásky rozkrájenou cibuli, máslo a cibuli osmahneme do zlatova.
 - 
                                4
Teplou kaši podle porcí dělíme na jednotlivé talíře, polijeme škvarky a omastkem a podáváme.