Karamelová lízátka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr vsypeme do kastrolu a zvolna za stáléhé míchání zahříváme, až se rozpustí. Z bílé barvy se změní na světle hnědou - karamel nesmí zhnědnout příliš, byl by hořký.
 - 
                                2
Teplý karamel namotáváme na špejle a necháme ztuhnout.