Avokádový krém v loďkách z paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 80 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 937.2 mg
 - Vláknina 19967.8 mg
 - Vitamín A 19967.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 123.5 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajče spaříme, ihned zchladíme ve studené vodě, oloupeme. Poté ho rozpůlíme, šťávu a semena vyjmeme lžičkou, dužinu nakrájíme na kostičky, trochu dáme stranou po pozdější použití. Pálivou papriku očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na malé kousky, několik kousků dáme opět stranou. Citrón očistíme kartáčkem, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a přecedíme.
 - 
                                2
Omytá avokáda osušíme, podélně rozkrojíme až k pecce, kterou vyjmeme. Dužinu vydlabeme lžící, ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Dužinu společně s rajčetem, paprikou a jarními cibulkami rozmixujeme. Do krému vmícháme citronovou kůru, opepříme, osolíme.
 - 
                                3
Zelenou a červenou papriku očistíme, zbavíme zrníček, rozčtvrtíme. Čtvrtky naplníme připraveným krémem, ozdobíme nasekanou pažitkou a kousky pálivé papriky. Uložíme na chvíli do chladu, před servírováním ozdobíme rajčetem s petrželkou. Podáváme s pečivem nebo kukuřičnými lupínky.