Slovenská polévka se skopovým masem a kroupami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 616 mg
 - Vláknina 8509.8 mg
 - Vitamín A 8509.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 151.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí vody (1,2 l) a vaříme. Když začne maso měknout, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a kapustu, nasekaný 1 stroužek česneku a cibuli.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme z polévky, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky spolu s předem uvařenými kroupami.
 - 
                                3
Nakonec polévku dochutíme česnekem utřeným se solí.