Thajská dýňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 141 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1392 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 139 g
 - Cholesterol 63.6 mg
 - Draslík 4300.2 mg
 - Vláknina 66290 mg
 - Vitamín A 66290 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 112.1 mg
 - Vitamín E 10.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme dýni a rozkrojíme ji na dvě poloviny. Lžící odstraníme z dužiny semínka a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V mixéru nebo hmoždíři připravíme pastu z drobno nakrájené a semínek zbavené chilli papričky, na plátky nakrájené šalotky, pepře a krevetové pasty.
 - 
                                3
Uvaříme rýži.
 - 
                                4
V hrnci ohřejeme vývar, přidáme vzniklou pastu, dýni a fazole. Vaříme asi 15 minut.
 - 
                                5
Přidáme rybí omáčku, krevety a bazalku. Zlehka povaříme asi 3 minuty a podáváme v miskách spolu s rýží.