Hustá zeleninová polévka s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2279 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 544 g
 - Sodík 1296 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 2109.2 mg
 - Vláknina 41595.8 mg
 - Vitamín A 41595.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.8 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené bílé fazole je nutné namočit přes noc. Druhý den slijeme vodu a fazole necháme v cedníku okapat.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci ohřejeme zeleninový vývar, vložíme kosti do polévky. Vaříme přibližně 30 minut.
 - 
                                3
Připravíme si zeleninu. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                4
Malé cukety omyjeme a nakrájíme na plátky. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                5
Zelenou petržel krátce opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nasekáme nadrobno.
 - 
                                6
Po 30 minutách vaření vývaru vyndáme kosti a přidáme okapané fazole, cibuli a chilli papričky.
 - 
                                7
Polévku vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni. Přibližně 20 minut před dokončením přidáme zbylou nakrájenou zeleninu.
 - 
                                8
Po dokončení dochutíme solí a pepřem. Nalijeme do talířů, ozdobíme zelenou petrželí a podáváme horkou.