Ropušnice dušená se zeleninou na divoké rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 1283 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 44.4 mg
 - Draslík 883.6 mg
 - Vláknina 3600 mg
 - Vitamín A 3600 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu a citronovou šťávu vlijeme do hlubší pánve, přidáme bujón, nahrubo nakrájenou šalotku, lístky tymiánu a mletý pepř. Přivedeme k varu, zakryjeme a cca 5 minut podusíme.
 - 
                                2
Poté přisypeme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a dusíme další 4 minuty. Vložíme rybu a zakryté dusíme cca 10 minut doměkka. Maso se musí začít rozpadat. Rybu vyjmeme z pánve a uchováme teplou. Zbytek tekutiny necháme mírně zredukovat a zhoustnout.
 - 
                                3
Mezitím připravíme divokou rýži dle návodu na obalu.
 - 
                                4
Maso rozdělíme na talíře a podáváme na rýži. Přelijeme šťávou a dušenou zeleninou z pánve.