Z bambusových výhonků polévka
Suroviny
- 100 g Bambusové výhonky
 - 150 g Shiitake houby
 - 600 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Solamyl
 - 1 kávová lžička Voda pitná
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 688 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 286.2 mg
 - Vláknina 3191.3 mg
 - Vitamín A 3191.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vroucí osolené vodě spaříme bambusové výhonky po 3 minuty, poté je opláchneme, necháme okapat. Houby namočíme do teplé vody na 15 minut, nato je vaříme v osolené vodě 10 minut, opláchneme, necháme okapat.
 - 
                                2
Přivedeme k varu drůbeží vývar, přidáme pokrájené bambusové výhonky, ocet, houby, sójovou omáčku, sůl, pepř a necháme 10 minut vařit. Přimícháme kašičku ze Solamylu a vody, uvedeme do varu, rozklepneme vejce, přes síto vlijeme opatrně do polévky.
 - 
                                3
Přidáme pažitku a podáváme horké.