Nakládané okurky na arabský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 15 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 467 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 136.2 mg
 - Vláknina 1403.2 mg
 - Vitamín A 1403.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté okurky podélně nařízneme, vetřeme do nich sůl a necháme je 8 hodin odležet.
 - 
                                2
Po odležení přivedeme do varu ocet a horký jej na okurky nalijeme, zalité necháme 10 minut chladnout. Pak okurky z octa vyjmeme, dáme do skleněné nádoby s uzavíratelným víkem, zalijeme horkou osolenou a opepřenou vodou tak, aby byly zcela ponořené, dobře uzavřeme a necháme pomalu chladit.