Mošt z čerstvých moruší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 86 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 388 mg
 - Vláknina 6800 mg
 - Vitamín A 6800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé moruše očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a vylisujeme. Necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
 - 
                                2
Přisypeme kyselinu citronovou, promícháme a šťávu ihned rozlijeme do sklenic. Převážeme dvojitým celofánem, urovnáme na mrížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 8 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.