Mošt z čerstvých třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 486.7 mg
 - Vláknina 7333.3 mg
 - Vitamín A 7333.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5592 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralé třešně přebereme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. Vložíme do kastrolu a zvolna zahřejeme na teplotu cca 70 °C. Poté ihned prolisujeme. Necháme několik hodin stát, až se usadí kal.
 - 
                                2
Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou, promícháme a mošt rozdělíme do lahví. Uzavřeme nebo převážeme dvojitým celofánem, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
 - 
                                3
Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.