Višně naložené v medu s rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
 - Sacharidy 134 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 134 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 415.4 mg
 - Vláknina 6933.3 mg
 - Vitamín A 6933.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Višně přebereme, očistíme, na sítu propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
Med nalijeme do větší pánve a rozehřejeme. Přisypeme višně a krátce povaříme. Pěnu vytvořenou na povrchu průběžně sebereme. Poté ovoce vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme do čistých sklenic.
 - 
                                3
Med ještě krátce povaříme a horkým přelijeme višně. Do každé sklenice přidáme trochu rumu, ihned zavíčkujeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uchováme na temném a studeném místě.