Květák sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 42 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1361 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 498.6 mg
 - Vláknina 6666.7 mg
 - Vitamín A 6666.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý květák očistíme a na pár minut ponoříme do 1 litru vroucí vody se lžičkou soli. Po vyjmutí rozebereme na růžičky. Vložíme do litru vody okyselené octem a krátce povaříme. Po vychladnutí rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Sůl rozmícháme ve zbylé vodě, převaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme květák a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 25 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a suché místnosti.