Hovězí hrudí vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 105 g
 - Sodík 410 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 155.8 mg
 - Draslík 1202.2 mg
 - Vláknina 7203.7 mg
 - Vitamín A 7203.7 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme studenou vodu a vložíme do ní hovězí kosti. Povaříme je a potom vodu z nich slijeme.
 - 
                                2
Do hrnce ke kostem vlijeme další vodu a přidáme k ní maso. Počkáme, dokud nezačne voda vřít. Z povrchu odebíráme pěnu. Vsypeme do hrnce sůl a pepř, maso s kostmi vaříme ještě 90 minut.
 - 
                                3
Oškrábeme mrkev, celer a petržel a nakrájíme nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrojíme na polovinu. Přidáme pokrájenou mrkev, celer a petržel do hrnce, přidáme rozpůlenou cibuli a vaříme ještě dalších 60 minut. Vpichem vyzkoušíme, je-li maso měkké. Pokud ano, vyndáme je a můžeme podávat.