Čínská badyánová vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 67 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 130 ml Omáčka sójová
  • 1 ks Mandarinky
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Badyán
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Čaj černý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 90.7 mg
  • Vláknina 270 mg
  • Vitamín A 270 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce opláchneme, vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 10-12 minut. Poté je vyndáme, vložíme do misky a zchladíme pod proudem studené vody. Vodu, v níž jsme vejce vařili, nevylijeme, ale přidáme do ní čaj, badyán, sůl, nastrouhanou mandarinkovou kůru a sójovou omáčku. Přivedeme k varu. Vychladlá vejce poklepeme lžičkou tak, aby skořápka popraskala, vejce však neloupeme. Vložíme je do vroucí vody s kořením. Vaříme na mírném ohni dalších cca 40 minut, dokud vejce nezhnědnou. Po uvaření necháme vejce zvolna vychladnout, pak je oloupeme a uložíme do lednice. Před podáváním je nakrájíme na plátky nebo čtvrtiny.

Komentáře k receptu