Kozí roláda se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Houby čerstvé
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Kopřiva
  • 600 g Kůzlečí maso
  • 150 g Játra kůzlečí
  • 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 291.9 mg
  • Draslík 1371.5 mg
  • Vláknina 8006.8 mg
  • Vitamín A 8006.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli nakrájíme na plátky a dáme sušit na několik minut do trouby, dokud není tvrdá. Mezitím nakrájíme na kousíčky cibuli a houby, které lehce opečeme na pánvi. Poté je smícháme s žemlí z trouby.

  • 2

    Na pánvi orestujeme játra a nakrájíme je na kostičky. Přidáme k nim nasekanou kopřivu, sůl a pepř.

  • 3

    Bílky ušleháme na sníh a smícháme je s žloutky, játrovou směsí a houbovou směsí. Z masa vytvoříme roládu a vyplníme ji připravenou nádivkou. Zabalíme ji do alobalu a dáme do pekáče. K masu přidáme na kousky nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku a rozmarýn. Podlijeme vodou a pečeme 60 minut při teplotě 160°C.

  • 4

    Mezitím připravíme špenát. Na pánvi lehce opečeme na kousky nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek. Špenát tři minuty povaříme ve vodě a poté přidáme na pánev k česneku s šalotkou. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a povaříme, dokud špenát trochu nezhoustne.

  • 5

    Po hodině pečení vyndáme z alobalu a vrátíme do trouby. Pečeme dozlatova cca dalších 15 minut.

Komentáře k receptu