Hong Kong roll

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 15 g Ořechy burské pražené
  • 20 g Cibulka jarní
  • 20 g Majonéza
  • 200 g Mořský vlk
  • 10 g Máta
  • 100 ml Džus jablečný
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 10 ml Olej sezamový
  • 1 ks Kiwi
  • 1 ks Rýžový papír
  • 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 30.9 mg
  • Draslík 397.4 mg
  • Vláknina 3010.5 mg
  • Vitamín A 3010.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru nalijeme džus, sójovou omáčku, hořčici, sezamový olej a kiwi. Vše rozmixujeme na omáčku, slijeme do misky, vložíme do ledničky.

  • 2

    Filety z mořského vlka obalíme ve strouhce, osmažíme na pánvi ze všech stran do zlatova.

  • 3

    Vodu v hrnci přivedeme k varu, postupně do ní ponoříme na deset vteřin všechny listy papíru. Ten poté rozložíme stranou, popořadě na něj rozkládáme mátu, na plátky pokrájenou cibulku a nasekané oříšky. Vše ještě potřeme majonézou, navrch přidáme rybu.

  • 4

    Rolku srolujeme a rozkrájíme na tři kusy, servírujeme spolu s omáčkou, kterou můžeme rolky buď polít nebo popřípadě můžeme v omáčce rolky namáčet.

Komentáře k receptu