Plátky svíčkové na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1600 g Hovězí svíčková
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 10 g Nakládaný zelený pepř
  • 2 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 954 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 67.2 mg
  • Draslík 565.1 mg
  • Vláknina 282 mg
  • Vitamín A 282 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nařežeme na tenké plátky a podáváme na rozpálené pánvi z litiny nebo varné keramiky s olivovým olejem tak, že se opeče až během cesty na stůl. Je-li pánev dobře rozpálená, maso se správně upeče a uvnitř zůstane šťavnaté a růžové.

  • 2

    Rozmarýn nasekáme nadrobno a čerstvý zelený pepř rozdrtíme v hmoždíři.

  • 3

    Hovězí svíčkovou pokrájíme na plátky silné půl cm, které rozložíme na pracovní desku vedle sebe. Plátky okořeníme nahrubo rozdrceným zeleným pepřem a rozmělněným čerstvým rozmarýnem.

  • 4

    Silnou litinovou, popřípadě keramickou pánev dobře rozpálíme, dno zalijeme dobrým olivovým olejem a na něj rovnoměrně rozložíme okořeněné plátky svíčkové.

  • 5

    Maso ihned na pánvi servírujeme osolené hrubou mořskou solí. Vhodnou přílohou jsou ogrilované plátky bagety.

Komentáře k receptu