Sulc z vepřových nožiček se šunkou a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 150 g Cibule
  • 250 g Vepřové koleno
  • 10 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Bobkový list
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 3 g Nové koření celé
  • 100 g Vepřová plec
  • 20 g Pažitka
  • 200 g Šunka od kosti
  • 2 g Pepř černý celý
  • 3 g Cukr moučkový
  • 1000 g Vepřové nožičky
  • 150 g Cibule červená
  • 250 ml Ocet vinný
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 936 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 105.9 mg
  • Draslík 182.4 mg
  • Vláknina 2871.2 mg
  • Vitamín A 2871.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové nožičky a koleno přesekneme, vložíme do hrnce, přidáme vepřovou plec, nové koření, bobkový list, sůl, celý pepř, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 3 hodiny. Půl hodiny před koncem vaření přisypeme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a dovaříme. Přecedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na kostičky, zeleninu nakrájíme nadrobno. Maso a zeleninu s čistým vývarem nalijeme do formy, kterou jsme vyložili plátky pražské šunky a necháme ztuhnout.

  • 2

    Bílou a červenou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a promícháme. V misce smícháme olej, ocet, sůl, cukr a přimícháme posekanou pažitku.

  • 3

    Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky, posypeme kroužky cibule, přelijeme zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu