Husí maso s kroupami a červeným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 330 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Kmín celý
  • 50 g Česnek
  • 15 g Cukr krupice
  • 100 g Husí sádlo
  • 60 g Hříbky čerstvé
  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 200 g Husí prsa
  • 1 g Tymián čerstvý
  • 400 g Husí stehna
  • 160 g Kroupy střední
  • 500 ml Voda pitná
  • 320 ml Voda pitná
  • 40 ml Ocet vinný
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 925 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 2571 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 498.6 mg
  • Vláknina 14997.5 mg
  • Vitamín A 14997.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí stehna a husí prsa nasolíme, potřeme polovinou prolisovaného česneku a necháme uležet do druhého dne.

  • 2

    Druhý den husí maso opláchneme, vložíme do pekáčku, zasypeme zbylým prolisovaným česnekem, kmínem, zalijeme husím sádlem, vložíme do trouby a při 90°C necháme velmi zvolna péct asi 4 hodiny. Červené zelí nakrájíme na nudličky, v rendlíku zkaramelizujeme cukr, zalijeme vodou, octem, přisypeme zelí, osolíme a vaříme doměkka. Kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme tymiánem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a vaříme asi 20 minut doměkka. Hříbky nakrájíme na plátky a na kousku másla orestujeme.

  • 3

    Husí maso upravíme na talíře, doplníme zelím, kroupami, ozdobíme plátky hříbků a podáváme.

Komentáře k receptu