Hovězí špalíček s křepelčím vejcem a salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 6.98 g Máslo čerstvé
  • 15 g Okurky nakládané
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 80 g Chléb toastový
  • 100 g Salát kadeřavý
  • 60 g Prosciutto sušené
  • 10 g Cibule červená
  • 8 g Petržel kudrnka
  • 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 5 ml Tabasco
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 5 ml Brandy
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce křepelčí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 229.5 mg
  • Draslík 534.1 mg
  • Vláknina 6022 mg
  • Vitamín A 6022 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kulatým tvořítkem vykrojíme z toastového chleba čtyři kolečka, která osmahneme v pánvi na kousku másla a necháme vychladnout. Hovězí svíčkovou naškrábeme najemno, vložíme do misky, kyselou okurku nastrouháme, petrželku a červenou cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Cibuli, petrželku a okurku přisypeme k masu, zakápneme tabascem, worcesterem, brandy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Čtyři křepelčí vajíčka usmažíme na másle v pánvi jako sázená vejce. Prosciutto nakrájíme na nudličky, vložíme do misky, přidáme nadrobno natrhaný salát, panenský olej, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme.

  • 3

    Na talířky položíme kolečko osmahnutého chleba, do tvořítka, kterým jsme vykrajovali chléb, napěchujeme masovou směs, vymáčkneme na kolečko chleba a navrch položíme po jednom sázeném vejci. Doplníme salátem a podáváme.

Komentáře k receptu