Bramborové gnocchi s lanýžem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Olej olivový
  • 30 g Sůl
  • 30 g Sůl
  • 80 g Lanýž
  • 150 g Solamyl
  • 10 ml Olej lanýžový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 2368 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 79.1 mg
  • Draslík 454.5 mg
  • Vláknina 5880 mg
  • Vitamín A 5880 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Gnocchi dáme do osolené vroucí vody s trochou oleje a vaříme 5 až 7 minut, dokud nevyplavou.

  • 2

    Černé lanýže z Piemonte nakrájíme na velmi tenké plátky. Polovinu z nich dáme na pánvičku s rozpuštěným máslem a 5 minut je zahříváme (nesmí se péct). Přidáme několik kapek lanýžového oleje, osolíme a promícháme s čerstvě uvařenými gnocchi.

  • 3

    Servírujeme posypané druhou polovinou nakrájených lanýžů.

  • 5

    Bramborové gnocchi Ambiente [47101]:

  • 6

    Den předem uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a rozmačkáme nebo najemno nastrouháme do mísy. Přidáme 2 vejce, osolíme a dobře zamícháme. Smícháme změklé máslo, hrubou mouku a bramborový škrob a přidáme k bramborové směsi. Dobře promícháme, těsto se nesmí lepit na ruce, má být řidší, ale bez hrudek. Musíme nyní pracovat velmi rychle, protože bramborové těsto řídne.

  • 7

    Z těsta vyválíme 2 cm silné válečky, které rozkrájíme na gnocchi a ihned vaříme v osolené vodě s olivovým olejem. Uvařené gnocchi se odlepí ode dna a vyplavou. Po uvaření je ihned promícháme s omáčkou. Nikdy je neproplachujeme studenou vodou!

Komentáře k receptu