Burrito con carne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 28 g Cibule
  • 2000 g Hovězí svíčková
  • 40 g Olej olivový
  • 42 g Olej olivový
  • 320 g Rajčata
  • 180 g Rajčata
  • 50 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 12 g Sůl
  • 20 g Pepř černý mletý
  • 120 g Česnek
  • 18 g Česnek
  • 20 g Nové koření celé
  • 4 g Chilli paprička
  • 180 g Chilli paprička
  • 500 g Zakysaná smetana
  • 2 g Pepř černý celý
  • 600 g Salát ledový
  • 120 g Paprika červená
  • 500 g Sýr Čedar
  • 260 g Karotka
  • 24 g Oregano čerstvé
  • 125 g Olej slunečnicový
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 4 g Koriandr čerstvý
  • 4 g Limetková šťáva
  • 300 g Fazole bílé
  • 10 g Kmín mletý
  • 40 ml Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
  • 75 ml Limetková šťáva
  • 6 ks Bobkový list
  • 20 ks Tortilla
  • 4 l Voda pitná
  • 3 kg Kuřecí skelety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1957 kcal
  • Sacharidy 255 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 3302 mg
  • Bílkoviny 95 g
  • Uhlovodany 236 g
  • Cholesterol 162.2 mg
  • Draslík 2314.8 mg
  • Vláknina 69870.2 mg
  • Vitamín A 69870.2 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.8 mg
  • Vitamín E 7.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílé fazole zalijeme studenou vodou, až jsou zcela ponořené a necháme nejméně 5 hodin nabobtnat.

  • 2

    Poté připravíme marinádu. V míse smícháme 125 g slunečnicového oleje, 75 ml šťávy z limetek a 40 ml silného černého piva se 120 g nasekaného česneku, 20 g nasekaného čerstvého koriandru, 10 g mletého kmínu, 10 g mletého pepře a 20 g mořské soli.

  • 3

    Hovězí svíčkovou, nakrájenou na centimetrové stogramové plátky, lehce hranou dlaně naklepeme a naložíme nejméně na 4 hodiny do marinády.

  • 4

    Namočené fazole scedíme a vaříme v kuřecím základu Ambiente doměkka, až začnou praskat. Uvařené fazole přecedíme, rozmačkáme, osolíme, opepříme a ochutíme nasekaným čerstvým koriandrem.

  • 5

    Maso dáme prudce grilovat tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Plátky masa pak nakrájíme na 1 cm silné proužky.

  • 6

    Na suché pánvi ohřejeme tortillové placky o průměru 10 palců tak, aby zústaly vláčné, na nudličky nakrájíme ledový salát a nahrubo nastrouháme sýr čedar.

  • 7

    Na tortily naklademe maso, přdáme nakrájený ledový salát, strouhaný čedar, rozmačkané bílé fazole, tomatovou salsu Ambiente a zabalíme podobně jako palačinku. Když jsou všechny tortilly naplněné, v půli je napříč přeřízneme a rozdělíme na talíře.

  • 8

    Servírujeme s čerstvým ledovým salátem, zakysanou smetanou a chilli salsou Ambiente.

  • 10

    Kuřecí základ Ambiente [47000]:

  • 11

    Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.

  • 12

    Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.

  • 13

    Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

  • 14

    Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.

  • 15

    Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.

  • 17

    Tomatová salsa Ambiente [46991]:

  • 18

    Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Jadýrka dáme stranou.

  • 19

    Oloupanou cibuli a chilli papričky nakrájíme nadrobno.

  • 20

    Smícháme rajčata, cibuli, chilli papričky, celé lístky koriandru, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a přes velmi jemný cedník vymačkáme šťávu z rajčatových jadýrek. Vše zamícháme a omáčka je hotová.

  • 22

    Salsa chilli Ambiente [46976]:

  • 23

    Čerstvé červené papriky zbavíme semínek a spolu s rajčaty je nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Oloupaný česnek a chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno. Osolíme a zalijeme olivovým olejem. Čerstvé oregano nasekáme najemno, přidáme do směsi a vše promícháme.

Komentáře k receptu