Čokoládové bolinhos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 270 g Máslo čerstvé
  • 380 g Cukr krupice
  • 800 g Zmrzlina vanilková
  • 500 g Čokoláda mléčná
  • 80 g Kakao
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 905 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 316.9 mg
  • Draslík 237.7 mg
  • Vláknina 1120 mg
  • Vitamín A 1120 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 278.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme kvalitní mléčnou čokoládu a necháme ji rozehřát ve vodní lázni. Do mísy rozklepneme 8 vajec. Smícháme je s rozpuštěnou čokoládou, 250 g změklého másla, hořkým kakaem, 300 g cukru krupice. Ze směsi vymícháme hladké těsto bez hrudek.

  • 2

    Pekáč o rozměrech 25x15 cm vytřeme 20 g másla, vlijeme do něj těsto a dáme do trouby předehřáté na 150 °C péci. Při této teplotě pečeme 15-20 minut, upečený korpus překlopíme ještě teplý na vál a na dno pekáče položíme vlhkou utěrku. Pekáč sundáme až po vychladnutí obsahu.

  • 3

    Mezitím připravíme vanilkovou omáčku. Rozšleháme dvě vejce. Do mléka vsypeme 80 g cukru, přidáme rozkrojené vanilkové lusky a dáme vařit. Když mléko začne vřít, odstavíme z ohně, přidáme rozšlehaná vejce a mícháme, až vejce začnou omáčku zahušťovat na konzistenci řídkého pudinku. Omáčku pak přecedíme přes jemný cedník a dáme vychladnout.

  • 4

    Vychladlý korpus rozkrájíme na malé trojúhelníky nebo čtverce, které rozdělíme na talíře.

  • 5

    Dezert servírujeme tak, že dílky na talířích prokládáme vanilkovou zmrzlinou a vše přelijeme vanilkovou omáčkou.

Komentáře k receptu