Mořský vlk s rizotem a cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 18 g Máslo čerstvé
  • 50 g Olej olivový
  • 50 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kari koření
  • 150 g Vývar slepičí
  • 50 g Šalotka
  • 1 g Šafrán
  • 200 g Mořský vlk
  • 120 g Rýže Arborio
  • 70 ml Víno bílé
  • 50 ml Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1383 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 43.2 mg
  • Draslík 382.5 mg
  • Vláknina 2515 mg
  • Vitamín A 2515 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mořského vlka osolíme, opepříme, šalotku nakrájíme nadrobno, parmezán nastrouháme, cuketu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme filety kůží dolů, zprudka osmahneme, zmírníme oheň, filety obrátíme a zvolna smažíme doměkka. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme rýži, orestujeme, podlijeme bílým vínem, drůbežím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a zvolna vaříme, až se tekutina celá vsákne. Nakonec rýži promícháme s parmezánem.

  • 2

    V rendlíku roztavíme 50 gramů másla, přisypeme cuketu, osmahneme, podlijeme rybím vývarem, smetanou, okořeníme pepřem, kari kořením, osolíme a vyvaříme dohusta.

  • 3

    Porce ryby upravíme na talíře, doplníme rizotem a ozdobíme cuketovou směsí.

Komentáře k receptu