Brownies Ambiente
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 36 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 146.5 mg
- Draslík 175.9 mg
- Vláknina 2670 mg
- Vitamín A 2670 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vejce rozklepneme do mixeru, s pískovým cukrem je ušleháme do pevné pěny, do které potom přidáme změklé máslo a spolu dohladka vyšleháme. 
- 
                                2Nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu, nasekáme jádra vlašských ořechů a vyjmeme zrníčka z vanilkové tobolky. 
- 
                                3Čokoládu dáme rozpustit ve vodní lázni, přilijeme ji do vaječné směsi. Za stálého míchání postupně přidáváme nasekané vlašské ořechy, hořký kakaový prášek, vanilková zrníčka, špetku soli s moukou a pomalu vše vymícháme na hladké těsto bez hrudek. 
- 
                                4Pekáč o rozměrech 25x15 cm vytřeme 20 g másla, vlijeme do něj těsto a dáme do trouby předehřáté na 150 °C péci. Při této teplotě pečeme 40 minut, upečený korpus překlopíme ještě teplý na vál a na dno pekáče položíme vlhkou utěrku. Pekáč sundáme až po vychladnutí. 
- 
                                5Vychladlý korpus pokrájíme na 3 cm kostky, které z jedné strany posypeme polovinou moučkového cukru, druhou polovinu cukru smícháme s rozmačkanými čerstvými brusinkami. Pocukrované kostky rozdělíme na talíře a vedle nich navrstvíme terč z brusinek. 
- 
                                6Brownies servírujeme s vanilkovou zmrzlinou na brusinkovém terči. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        