Klasická majonéza podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 201 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 185.1 mg
 - Draslík 20.3 mg
 - Vláknina 66.3 mg
 - Vitamín A 66.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 12.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce ušleháme 2 velké žloutky z vajec od slepic z volného chovu spolu s bílým vinným octem, anglickou sušenou hořčicí a špetkou soli. Za stálého šlehání pak přiléváme olej a šleháme tak dlouho, až majonéza dosáhne správné hustoty.
 - 
                                2
Majonézu podle chuti dosolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
 - 
                                3
Hotovou majonézu uložíme do chladničky, kde vydrží 3 dny.