Toast s pečeným vepřovým masem na zelném salátu s roketou
Suroviny
- 150 g Zelí hlávkové bílé
 - 150 g Vepřové maso pečené
 - 1 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Šalvěj čerstvá
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Cibule
 - 3 polévková lžíce Roketa
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1307 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 115 g
 - Sodík 410 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 645.7 mg
 - Vláknina 30635 mg
 - Vitamín A 30635 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.3 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z pečeného vepřového masa ukrojíme 3-4 plátky, posypeme najemno nasekanými listy šalvěje a nastrouhanou citrónovou kůrou. Maso zabalíme do potravinářské folie a dáme do ledničky na 1 hodinu odpočinout.
 - 
                                2
Připravíme zelný salát (coleslaw): Bílé zelí nadrobno nakrouháme, nastrouháme oloupanou mrkev a na kolečka pokrájíme cibuli. V misce smícháme majonézu se zelím, mrkví a cibulí, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme potravinářskou folií a necháme asi půl hodiny rozležet.
 - 
                                3
Z tmavého celozrnného chleba ukrojíme silný krajíc, který po obou stranách ho opečeme.
 - 
                                4
Na opečený krajíc navršíme zelný salát a listy rokety, navrch položíme plátky masa, které osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Toast pokapeme olivovým olejem a servírujeme.