Pho bo polévka z Vietnamu
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
 - 250 g Nudle rýžové
 - 10 g Zázvor celý
 - 500 g Kosti hovězí morkové
 - 1 ks Ananas
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Kardamom
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Anýz celý
 - 2 ks Skořice celá
 - 10 ks Koriandr čerstvý
 - 5 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1815 kcal
 - Sacharidy 141 g
 - Tuky 123 g
 - Sodík 765 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 141 g
 - Cholesterol 42 mg
 - Draslík 1686.7 mg
 - Vláknina 41803.5 mg
 - Vitamín A 41803.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 92.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, česnek, ananas oloupeme a nakrájíme na kostky. Zázvor a šalotku také nakrájíme. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme.
 - 
                                2
Všechnu připravenou zeleninu dáme do hrnce s vodou, vložíme hovězí kost, přisypeme cukr, sůl, přidáme skořici, anýz a kardamom. Hrnec přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme přibližně 120 minut. Hotový vývar scedíme, zeleninu dáme stranou a vývar vrátíme do hrnce.
 - 
                                3
Do vývaru vložíme celý kus svíčkové a pokračujeme ve vaření ještě 30 minut. Maso vyndáme z polévky, necháme ho vychladnout a nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                4
Uvařené nudle rozdělíme do čtyř polévkových mističek, přidáme nakrájené maso, listy koriandru, zalijeme polévkou a hotový předkrm podáváme. Ke každé porci polévky zvlášť na talířek přidáme čtvrtku citrónu.