Špagety s olihněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1012 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 116.5 mg
 - Draslík 359.5 mg
 - Vláknina 3545 mg
 - Vitamín A 3545 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, řídíme se návodem na obalu. Těstoviny scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Fenykl nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk nakrájíme na nudličky. Tělíčka olihní nakrájíme na kroužky, chapadla necháme vcelku, petrželku nasekáme najemno, citronovou kůru nastrouháme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek s fenyklem, orestujeme, přidáme olihně, chilli papričku, zalijeme vínem a zprudka necháme odpařit o polovinu. Zmírníme oheň a zvolna vaříme 10 minut. Přidáme vařené špagety, promícháme, osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. Již mino oheň přimícháme panenský olej a petrželku.
 - 
                                4
Špagety rozdělíme na talíře, posypeme troškou citronové kůry a podáváme.