Kambala pečená na fenyklu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1799 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 1007.1 mg
 - Vláknina 6413.3 mg
 - Vitamín A 6413.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchanou kambalu omyjeme, smícháme sůl s mletým fenyklem a posypeme rybu zevnitř i zvenku. Na velký plech nasypeme fenykl nakrájený na plátky, můžeme přidat i větvičky fenyklu. Na fenykl položíme celou rybu, zalijeme olivovým olejem, povrch poklademe plátky citronu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 až 40 minut. Kambalu vyndáme, do vypečené šťávy nalijeme citronovou šťávu, panenský olej a promícháme.
 - 
                                2
Kambalu přímo na plechu položíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.