Králík nadívaný klobásovou směsí
Suroviny
- 40 g Chléb konzumní
 - 50 g Pomeranče
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 10 g Šalvěj čerstvá
 - 250 g Klobása uzená
 - 1 g Chilli koření mleté
 - 20 g Pomerančová kůra
 - 120 g Pancetta
 - 15 g Rozmarýn čerstvý
 - 50 g Olej olivový extra panenský
 - 1500 g Králík
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1239 mg
 - Bílkoviny 86 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 11615 mg
 - Draslík 809.8 mg
 - Vláknina 3264.3 mg
 - Vitamín A 3264.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchaného očištěného králíka bez hlavy potřeme olejem, osolíme a opepříme. Klobásy rozřízneme, vybereme maso, střívko vyhodíme. Maso vložíme do misky, přidáme natrhanou chlebovou střídku, strouhanou kůru, mletý muškát, chilli koření, posekanou šalvěj, důkladně promícháme a touto směsí naplníme břišní dutinu králíka. Celého králíka zabalíme do tenkých plátků pancetty, trochu potřeme olejem, vložíme do pekáče a dáme do trouby péct. V průběhu pečení přidáme do výpeku snítku rozmarýnu a půlku pomeranče.
 - 
                                2
Upečeného králíka naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme troškou výpeku.