Gratinované brambory s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 20.8 mg
 - Draslík 1240.7 mg
 - Vláknina 13842.2 mg
 - Vitamín A 13842.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Poté uvaříme doměkka ve směsi mléka a bílého vína, kterou jsme opepřili a osolili.
 - 
                                2
Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme trochu másla, přimícháme k němu prolisovaný česnek a za občasného míchání v něm orestujeme do změknutí nakrájené houby. Houby i se šťávou přimícháme do hrnce k uvařeným bramborám a vše přendáme do máslem vymazané zapékací mísy.
 - 
                                4
Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, zapékáme přibližně 40 minut, nebo dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.