Telecí játra na slanině s červenou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 585.9 mg
 - Draslík 579.9 mg
 - Vláknina 2936 mg
 - Vitamín A 2936 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Telecí játra omyjeme studenou vodou, osušíme je a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej, smícháme ho s prolisovaným česnekem a osmažíme v něm dokřupava slaninu. Pak ji vyjmeme a dáme na talíř stranou. Do tuku v pánvi nasypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji, až změkne. Potom ji vyjmeme a dáme do mísy.
 - 
                                5
Do pánve pak vložíme plátky jater a opékáme je střídavě z každé strany, dokud nejsou měkká. Potom je rozdělíme na servírovací talíře, do pánve přilijeme balsamico ocet a vodu, směs promícháme a necháme chvíli vařit. Šťávou z pánve přelijeme játra, na ně dáme opečenou slaninu, posypeme je nasekanou petrželkou, na talíř přidáme opečenou cibuli a podáváme.