Piškotový koláč s krémem a ovocem
Suroviny
- 100 g Jahody zahradní
 - 100 g Maliny
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Cukr krupice
 - 100 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Kiwi
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 8 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 l Mléko plnotučné
 - 1 kg Fazole bílé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1048 kcal
 - Sacharidy 154 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 120 g
 - Cholesterol 541 mg
 - Draslík 2402.3 mg
 - Vláknina 44231.9 mg
 - Vitamín A 44231.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 807.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky dáme 3 žloutky, přisypeme moučkový cukr, přidáme změklé máslo, špetku soli, citronovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rukama směs promícháme a uhněteme hladké těsto.
 - 
                                2
Těsto namačkáme do koláčové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Na několika místech těsto propícháme vidličkou, rozprostřeme na něj pečicí papír a zatížíme fazolemi (nebo jinou zátěží.) Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut.
 - 
                                3
Příprava krému: Mléko vlijeme do kastrůlku a spolu s kůrou oloupanou z citronu zahříváme.
 - 
                                4
V misce šleháme žloutky s cukrem do zhoustnutí. Kůru z mléka vyjmeme a za stálého míchání metličkou přidáváme do mléka žloutkovou směs. Přidáme ještě špetku soli a prosátou mouku. Když krém zhoustne, odstavíme z plotny a necháme chladnout.
 - 
                                5
Z upečeného korpusu odstraníme fazole a papír, na korpus nalijeme vychladlý krém a rozetřme po celé ploše. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.
 - 
                                6
Koláč potom ozdobíme čerstvým, omytým ovocem.