Polenta se sladkou gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 1818 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 2.5 mg
 - Draslík 207.1 mg
 - Vláknina 12600 mg
 - Vitamín A 12600 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 160 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do 1,5l vroucí vody vsypeme lžíci soli a postupně, za stálého míchání, přisypáváme polentu. Kaši mícháme a vaříme 30-40 minut (pokud nemáme instantní polentu - její příprava je kratší.)
 - 
                                2
Když se polenta začne odlepovat od stěn kastrolu, můžeme postupně přidávat sladkou gorgonzolu nakrájenou na malé kostičky. Po troškách přiléváme mléko, stále mícháme. Kaši vaříme ještě 5-7 minut.
 - 
                                3
Když se sýr zcela rozpustí, je pokrm hotový.