Chutný, přírodně usmažený kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 598 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 787.6 mg
 - Vláknina 5769.2 mg
 - Vitamín A 5769.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme si listy salátu, vodu z nich setřepeme a suché poklademe na talíře. Omytou petrželovou nať posekáme nadrobno a odložíme ji do misky. Omytý citrón (nejlépe chemicky neošetřený) rozkrájíme na čtvrtky. Omyté a osušené filety vykostěného kapra nakrájíme na proužky široké asi 3-4cm. Proužky masa potřeme hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme je v rýžové mouce.
 - 
                                2
V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme kousky obaleného kapra z každé strany dozlatova. Usmaženého kousky kapra rozdělíme, poklademe je na listy salátu, posypeme je petrželkou, přidáme k nim čtvrtky citrónu a hned servírujeme.