Salát z rajčat, černých oliv a vařených raných brambor
Suroviny
- 0.25 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Brambory rané
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 hrst Olivy černé
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Chilli paprička
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 0.5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 231 mg
 - Vláknina 6297 mg
 - Vitamín A 6297 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jarní uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očistíme si jarní a červenou cibuli, pak je nakrájíme na tenké kroužky. Velmi drobné červené chilli papričky omyjeme (papričky by měly být o polovinu menší než olivy). Zelenou omytou feferonku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na proužky. Omyté lístky bazalky a petrželky pokrájíme nadrobno. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na stejně silné plátky jako brambory.
 - 
                                2
Vše dáme do mísy, přidáme černé olivy, salát osolíme, pokapeme olivovým olejem, zlehka vidličkou vše promícháme a hned podáváme.