Salát z ostrova Elba
Suroviny
- 0.25 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Lilek
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 708.2 mg
 - Vláknina 11504.3 mg
 - Vitamín A 11504.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salát připravíme pouze z čerstvé zeleniny. Očistíme a omyjeme 2 barevné papriky, 4 zralá rajčata, menší cuketu, lilek, červenou cibuli a 2 malé šalotky. Vše pokrájíme na větší kostičky a proužky. Snítky bazalky a petrželové natě omyjeme, lístky si odložíme do misky. Omytý citrón (chemicky neošetřeného) osušíme a nastrouháme z něj kůru.
 - 
                                2
V pánvi si rozehřejeme olivový olej, na něm začneme restovat cibuli, po chvíli přidáme papriky, pak cuketu, lilek a nakonec rajčata. Často směs v průběhu restování promícháme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a restujeme doměkka. Nakonec přidáme bylinky, přimícháme citrónovou kůru a pokapeme olivovým olejem. Salát servírujeme teplý.