Hovězí závitky s bylinkami na špejli
Suroviny
- 100 g Sýr Provolone
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
 - 2 stroužek Česnek
 - 12 plátek Anglická slanina
 - 700 plátek Hovězí maso zadní
 - 6 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 - 0.83 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 623 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 120.8 mg
 - Draslík 80 mg
 - Vláknina 1762.9 mg
 - Vitamín A 1762.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špalíček hovězího zadního masa omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 12 kusů hodně tenkých plátků. Každý plátek z obou stran posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí.
 - 
                                2
Připravíme si náplň: omyté snítky bylinek (petrželka, bazalka, šalvěj) posekáme nadrobno. Očištěné stroužky česneku prolisujeme do misky. K česneku přidáme bylinky, nastrouhaný sýr, olej, směs dobře promícháme. Každý plátek masa potřeme bylinkovou směsí, položíme plátek anglické slaniny a maso stočíme do závitků. Vezmeme 4 špejle a na každou napíchneme 4 kusy závitků. Pak je obalíme ve strouhance.
 - 
                                3
Ve větší pánvi si rozehřejeme olej, na něm osmažíme závitky z každé strany dozlatova.
 - 
                                4
Osmažené závitky podáváme s bílým pečivem.