Marinované žampiony s estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 525 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 429.8 mg
 - Vláknina 5446.7 mg
 - Vitamín A 5446.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku rozpálíme olej, přidáme rozpůlené žampiony a 5 minut je restujeme ze všech stran. Přidáme na kolečka nakrájenopu červenou cibuli a opékáme dalších asi 5 minut, až cibule změkne. Osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, pár minut povaříme. Nakonec odstavíme, zalijeme olivovým olejem, necháme pozvolna vychladnout. Před podáváním posypeme nasekaným estragonem.