Mušle s aïoli omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1196 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 162.2 mg
 - Vláknina 3480.5 mg
 - Vitamín A 3480.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na omáčku v míse smícháme majonézu s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a paprikou.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přidáme dobře očištěné zaděnky, tymián, bobkový list a víno, zakryjeme přesně těsnící poklicí a vaříme 5 minut na mírném ohni, až se mušle otevřou. Během vaření hrnec několikrát protřeseme. Vyjmeme mušle, které se otevřely, ostatní vyhodíme. Do šťávy v hrnci vmícháme 3 lžíce aïoli a nasekanou petrželku, mušle rozdělíme do misek, pokapeme olivovým olejem a přelijeme šťávou. Zbylou omáčku aïoli podáváme zvlášť v misce.