Pastinákový vývar s tymiánem podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1275 kcal
 - Sacharidy 154 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1617 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1493.9 mg
 - Vláknina 52029 mg
 - Vitamín A 52029 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve na plátky pokrájíme očištěné, ale neloupané velké pastináky, oloupané velké šalotky a oloupaný česnek.
 - 
                                2
Pokrájené šalotky s česnekem vložíme do velkého hrnce na rozehřátý olivový olej, přidáme svazek čerstvého tymiánu, kuličky bílého pepře se špetkou kari koření a vše opečeme doměkka. Pak přidáme pastináky, zalijeme kuřecím vývarem a vaříme 30-40 minut. Hotový vývar přecedíme do příhodné nádoby, v chladničce ho můžeme dobře uzavřený uchovávat 3 dny, v mrazničce 5 dnů.
 - 
                                3
Vývar je velmi vhodný k přípravě pastinákového rizota.