Bramborová polévka s tykví a tuřínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 252 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 1094.9 mg
 - Vláknina 10833.2 mg
 - Vitamín A 10833.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tuřín, středně velkou tykev (turek) a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 5 cm.
 - 
                                2
Dáme vařit půl litru mléka a půl litru vody. Listy špenátu natrháme na kousky, kerblík nasekáme nadrobno.
 - 
                                3
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, na kterém zeleninu několik minut opékáme. Osolíme, opepříme a zalijeme horkým mlékem a vřelou vodou. Polévku vaříme asi 15 minut. Když je zelenina téměř hotová, přidáme do ní vlasové nudle a listový špenát. Povaříme asi 5 minut, aby nudle změkly. Přidáme kerblík a podáváme.