Glazovaný pastinák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1164 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 24.7 mg
 - Vláknina 10710 mg
 - Vitamín A 10710 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné pastináky vhodíme do hrnce s osolenou vodou, vaříme zakryté na mírném ohni 9 minut. Scedíme a propláchneme studenou vodou, nakrájíme podélně na čtvrtky.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme bylinkové máslo, vložíme pastináky a opékáme za občasného míchání a otáčení, dokud nezačnou zlátnout. Osolíme, opepříme a zalijeme lžící medu, mícháním a obracením medem pokryjeme všechny pastináky a pár minut ještě zahříváme, až jejich povrch zesklovatí.